U Ogulinu se uskoro otvara najveća i najmodernija tvornica sladoleda – točnije prirodnog, zanatskog sladoleda na svijetu, piše u nedjelju Večernji list.
I to će mjesto
ljubitelji te svevremenske delicije itekako htjeti posjetiti jer, kako
najavljuju vlasnici, osim što će se u proizvodnoj hali od 4500 četvornih
metara ručno proizvoditi 15 tona prirodnog gelata dnevno, bit će to i
mjesto gdje će ljubitelji moći gledati kako se priprema ta hladna
delicija i degustirati razne okuse te naučiti ponešto o tom poslu. Naime, jedan od najpoznatijih brendova u Hrvatskoj, aROMA Gelato
Experience, čitavu svoju proizvodnju uskoro seli u Ogulin. Pripreme su u
punom jeku, već je zaposleno 30-ak djelatnika koji posljednjih nekoliko
tjedana prolaze intenzivne edukacije aROMA Gelato Experience Academy. No, priča o tom velikom ogulinskom projektu počinje u Sloveniji, u
predgrađu Ljubljane prije točno deset godina kada su supružnici Tjaša i
Primož Ogrizek odlučili sami, praktično u svojoj garaži, 'skuhati' prvi
sladoled. Bilo im je važno da ga rade od prirodnih sastojaka, bez
ikakvih umjetnih aroma i sastojaka, od voća koje su nabavili u svom
kraju. Tom se idejom vode cijelo vrijeme, a u desetljeću iskustva i rada
stvorili su prepoznatljiv brend, tvrtku aROMA Gelato Experience koja je
nadaleko poznata kao proizvođač ručno rađenog zanatskog sladoleda od
prirodnih sastojaka koje prodaju u svojim buticima u Hrvatskoj. Njihov snažan prodor na hrvatsko tržište odvija se posljednjih 15
mjeseci; u svibnju su otvorili 50. prodajni butik u Hrvatskoj, a sada se
užurbano pripremaju za otvaranje jedinstvenog proizvodnog pogona u
Ogulinu.